maanantai 21. maaliskuuta 2016

C:Cardigan


Aakkoshaasteessa oli seuraavana vuorossa c-kirjain. Ensimmäinen c-kirjaimella alkava työ omassa ravelry-jonossa oli tylsästi "cardigan". Tähän työhön multa löytyi langatkin omasta varastosta, ja tarve tuollaiselle ohuelle, mutta lämpimälle neuletakille oli suuri, joten tylsästä nimestä huolimatta päätin tehdä tuon takin.
Aloitin tekemään s-kokoa ilman reunasilmukoita. Halusin tehdä nappilistat jälkikäteen, koska siten on helpompi miettiä napinläpien paikat, kun työn pituus on jo tiedossa. Neuloin vartalokappaleen sileää osuutta aika pitkälle, kunnes päätin "sovittaa" neuletta. Huomasin, että se oli ihan liian iso ja mun piti purkaa koko työ. Toisella kertaa loin silmukoita 180, enkä tehnyt ollenkaan ohjeessa olevia lisäyksiä. Hihoihin loin 50 silmukkaa eli 10 silmukkaa vähemmän kuin ohjeessa.
Tein takista vastoin tapojani ohjetta lyhyemmän (yleensä pidennän, vaikka olen lyhyt, mulla vaan sattuu olemaan pitkä selkä verrattuna jalkoihin), koska ajattelin, että mekon kanssa tuollainen lyhyempi malli olisi kivempi. Multa vaan puuttuu vielä se sopiva mekko. ;)
Joustinneule oli ohjeessa 1o2n, mutta itse tein 1o1n kiertäen. Musta se on kauniimpi ja sopii mielestäni tuohon takkiin. Nappilistoja en jaksanut tehdä enää joustimella, vaan ne tein ihan vaan ainaoikeaa. Nappeja laitoin enemmän kuin ohjeessa. Napit ovat ehkä himpun verran liian isot, mutta nuo olivat ainoat sopivan väriset, jotka löysin Eurokankaasta. (Ja jos jollain on vinkkiä,mistä Turun suunnalta kannattaa ostaa nappeja, niin saa kertoa.) Pääntien reunus olisi pitänyt taittaa ja ommella kiinni nurjalle puolelle, mutta itse tykkäsin siitä tuollaisena enemmän.


CARDIGAN

Lanka: Garnstudio drops alpaca, siniharmaa: 270g

Ohje: Garnstudio

Ravelryssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti